SPECIALISATIES

KINESIOTAPING

Kinesiotaping

Kinesiotaping

Bij atletische blesssures en andere lichamelijke aandoeningen wordt deze elastische, therapeutische tape gebruikt om pijn, ongemak en belemmeringen te behandelen. Deze tape is rekbaar. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen ze vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is. 

Kinesiotape heeft brede toepassingsmogelijkheden, is waterbestendig, hypoallergeen en is door zijn structuur in staat om te ademen, waardoor je het meerdere dagen na elkaar kunt dragen. De tape beperkt de  beweeglijkheid minder en kan  bijdragen aan het verminderen van pijn bij fysieke activiteit.  

Behandelingsmethode

Behandelingsmethode

De dunne elastische katoenen tape wordt gestretched aangebracht. Deze tape bootst de menselijke huid goed na en gaat  na het aanbrengen naar zijn originele formaat terug krimpen en daarmee de huid samentrekken. 

Deze  behandelingsmethode  ondersteunt  het lichaam en het natuurlijke herstelproces. Het activeert het zenuwstelsel en verbetert het circulatiesysteem, waardoor zowel spier- als peesweefsel sneller herstelt.

Daarnaast wordt de tape toegepast bij het verbeteren van de zithouding en het immobiliseren van een gewricht na bijvoorbeeld een enkelverzwikking. Door zijn elasticiteit heeft Kinesio (medical) Taping in vergelijking met normale sporttape het vermogen om enigszins mee te bewegen waardoor de druk in het aangedane gebied niet al te grote vormen aanneemt.